DMX Test window is in patching fixtures again

Firewood1Firewood1 Registered User, Hog Beta
Hello,

I had this years ago, and the bug seems to be back. New showfile started in v3.17.1. Currently a single Hog 4 with HPU.

When I use the DMX Test window, if I accidentally drag over patched addresses and they get “tested” they are being unpatched. The HogNet value disappears. They appear patched in the Fixture Window but must be manually repatched before they are controllable again. When the HogNet values vanish, the boxes still turn blue showing fixture selection.

I just want to stress, this is not a case of me overriding HogNet control by pressing Set and entering a value… this is happening when Test is used.

Please could you investigate?

Cheers

Colin

Comments

  • Gabbi_GriffithGabbi_Griffith Registered User, Super Moderator, HES Staff
    Hi Colin,
    I am not seeing this issue in the test lab with our Hog 4-18 and HPU and we also tried a DP8000. Can you please send me a video?
  • Firewood1Firewood1 Registered User, Hog Beta
    Hi Gabbi,

    Yes I will do tomorrow. I’ve now moved into the gallery onto a different console so it will be interesting to see if it’s still happening.
  • Firewood1Firewood1 Registered User, Hog Beta
    Hi Gabbi,

    Very rough, ready and rushed video for you which I had to quickly cut short but it shows the issue. HogNet values were restored in the DMX window only after repatching that fixture.

    https://share.icloud.com/photos/0b9FneZSJgC20x-xBxVHhMmvg
  • Firewood1Firewood1 Registered User, Hog Beta
    Just watching the video back myself, look at what happened to address 396 when I pressed Test. That’s one to fix first thing in the morning before RX1!!! I really hope you can reproduce this so a fix can be found. It’s lethal
  • Gabbi_GriffithGabbi_Griffith Registered User, Super Moderator, HES Staff
    Hi Colin,
    We still haven't reproduced the issue. Can you send me the show file you made the video with?
  • Gabbi_GriffithGabbi_Griffith Registered User, Super Moderator, HES Staff
    Hello for anyone reading experiencing this issue, the workaround is to select your "hidden" DMX values and set them to HogNet input and they should return :)
Sign In or Register to comment.