Converting VGA/HDMI to SDI for Axon

stephenwykerstephenwyker Registered User, DL Beta, Hog Beta
edited July 2010 in Axon
Yes, I know an Image Pro can do it (for big $$$) but has anyone use any of the smaller converters? I simply want to connect a DVD player or computer input (VGA or HDMI) in and use the SDI in.

Any suggestions?

Comments

  • jxgriffijxgriffi Registered User, DL Beta, Hog Beta
    edited April 2010
    Stephen,

    I've heard great reviews of these, but I haven't tried one myself.
    http://www.markertek.com/Video-Equipment/Video-Processors/Scan-Converters/Matrox/CONVERT-DVI.xhtml

    We are currently using Analog Way converters.
    http://www.analogway.com/product/BROAD-SCAN-HD

    J
  • danhoffdanhoff Registered User
    edited April 2010
    We've had good success using a variety of single-purpose converter boxes from AJA - for what you are doing, and if that is all you will ever need to do (with minimal adjustment or correction), they are a great solution:

    (http://audio-video-supply.markertek.com/search?w=AJA)

    We've used the D10A as well as the HA5, both work as advertised.
  • Abbe RPM Digital LightingAbbe RPM Digital Lighting Registered User
    edited April 2010
    Hi Stephen,
    I agree with Dan, the AJA Converters are inexpensive, good quality and straight forward.
    If "Only DVD to Axon" is what you want i suggest the S-Video/Composit to SDI converter, by that you will have least frame delay.
    On the other hand i would Rip the DVD and play it internaly as my favorite solution.
    I DO however recommend you to look into the ImagePro HD witch provides MUCH more functionality in these matters and will take anything in and give you multiple outputs in various formats at the same time.
    If you need any kind of support or information on the ImagePRO, please contact Chris Prosio, chris.prosio@barco.com he used to be the ProdustManager and knows everything there is about it.
    My best /Abbe
  • Marty PostmaMarty Postma Registered User
    edited May 2010
    If all you want to do is connect a DVD player....then why not go through the S-Video input?
  • Abbe RPM Digital LightingAbbe RPM Digital Lighting Registered User
    edited July 2010
    HI, just curious, what did you end up doing ?
  • stephenwykerstephenwyker Registered User, DL Beta, Hog Beta
    edited July 2010
    I got a PVC-920. It takes 3 wire component bnc to SDI. I have a scaler that takes everything else (VGA, 3 wire component, composite, svideo and outputs to a fixed resolution.
Sign In or Register to comment.