how to connect arkaos vj dmx with hog3

pebistonepebistone Registered User
i don't arrived to connect hog 3 with arkaos
i try to configure the dp 8000 with artnet universe but it doesn't work
please help

Comments

  • cmuenchowcmuenchow Registered User, Administrator, HES Staff
    edited April 2009
    Are you using a 2.0.0.XXX IP address with a 255.0.0.0 subnet for the DP8K artnet source address? Arkaos vj dmx requires an artnet source in that range. I have the vj dmx demo running here in our test lab with a DP8K so I am happy to help you.
  • pebistonepebistone Registered User
    edited April 2009
    all is connect on a switch
    akaos vj dmx on a computer ip 2.0.0.1 net mask 255.0.0.0 univers artnet 01
    on another pc hog3 pc ip 2.0.0.2 net mask 255.0.0.0
    after in hog3 set up /network/dmx processor/ setting/artnetoutput
    after i try use a custom ip setting 2.0.0.2 net mask 255.0.0.0
    universe 1 broadcast tag, unicast ip 2.0.0.2 universe 0.1 change only tag
    i patch a arkaos ,it doesn't work , i try with dimmer the same
    i look for dmx workshop ,is ee nothing
  • Unknown Users Awaiting Email Confirmation
    edited April 2009
    The HogNet and Art-Net networks on the DP8000 need to be on different address ranges. You have both of them setup to be 2.x.x.x./255.0.0.0. This is not a valid network setup.

    Configure the HogNet to be in a different subnet, say 192.168.1.x/255.255.255.0.

    Also, for simple configurations like this, use broadcast rather than unicast.
  • pebistonepebistone Registered User
    edited April 2009
    computer 1 arkaos vj
    ip 192.168.1.1 255.255.255.0
    2.0.0.1 255.0.0.0
    univer artnet 01

    computer 2 hog 3pc
    ip 192.168.1.2 255.255.255.0
    in DMX PROCESSOR SETTING
    artnet outputs
    use custom ip setting 192.168.1.2 255.255.255.0
    universe1 broadcast on unicast 192.168.1.255 univer artnet 01
    it doesn't work
    with magicQ there is no problem ,all is ok
    please help
  • cmuenchowcmuenchow Registered User, Administrator, HES Staff
    edited April 2009
    So you are trying to use Hog3PC to send artnet to Arkaos? I guess I misunderstood your original post and assume you were using a Wholehog 3 with a real DMX Processor 8000.

    Unfortunately Hog3PC does not ouput artnet directly. Only the physical DMX Processor 8000 and the Road Hog Full Boar have this capability.

    We still included the artnet interface in Hog3PC to help facilitate offline editing and artnet settings preparation for show files, but Hog3PC standalone itself does not output artnet.
  • HoltiHolti Registered User
    edited April 2009
    You need an Enttec dongle.
    look here:
    http://www.enttec.com/index.php?main_menu=Products&pn=70304&show=description&name=dmxusbpro

    With it it functions really. The original Wheelset edit is not to be used if you arkaos patch.
    Use this here.

    http://www.vt-holtewert.de/foren_bilder/Preferences.hog3prefs

    HES you can integrate thus in library on the next update, please!!!

    greet Marc
  • DrEadDrEad Registered User
    edited April 2009
    Hi,
    You can use a piece of software called SandNet to link Hog3PC to an arKaos comp via artnet...
    Regards,
    Craig
  • pebistonepebistone Registered User
    edited April 2009
    can you explain?
    how do you do
  • DrEadDrEad Registered User
    edited April 2009
    Hi,
    I haven't done it myself sorry, but a few people in the ArKaos forum are doing it.

    What I understand from the ArKaos forums is with the SandNet program installed and running on same PC as Hog3PC, it can read the HogNet or Hog DMX output and convert it to ArtNet and output via the PC Lan connector. If the 2 PC's are connected via a switch or a crossover Lan cable then you can control the ArKaos.

    I am unable to get to the www.sandsys.com website to download the software. If anyone has another link to where it can be downloaded from it would be appreciated!

    Regards,
    Craig
  • ahelgorahelgor Registered User
    edited April 2009
    jut a little clarification.. Sandnet works with Hog2pc, not Hog3pc!
    ..-and you still need the dmx widget to "unlock" the feature.. but yes, Sandnet works perfect for that purpose.. you can actually convert from/to a whole bunch of protocols..
Sign In or Register to comment.