Pan Tilt Positions StudioColor 575

defalgdefalg Registered User
edited September 2008 in HES Automated Lighting
Hello,
I have one Studio Color 575 series that will not home correctly, the pan and tilt appear to be appx 15 deg off, even when homing.

I replaced the sensors in the tilt with good ones from a StudioSpot there was no difference.

I compared positions of the pulley's, sensor cutouts, head positions...... with a StudioSpot and all looked good.

I then tried swapping the logic board with the StudioSpot, the results were that the SS was able to pwr up and work correctly with the board from the SC.

When I tried the board from the SS in the SC the SC would not pwr correctly, I got an err "cannot read....."
Any way, because the board from the SC pwrd up the SS with no prob. I assume that the logic board is good. Iam hoping that there is a way to re-cal the pan tilt positions.

Comments

  • PuffyfishPuffyfish Registered User
    edited September 2008
    If you switch boards you must also tell the board what kind of unit it's in.
    It's in the menu.
  • defalgdefalg Registered User
    edited September 2008
    Yes, thanks, I did the switch after the swap. They are different versions, does that matter?
  • defalgdefalg Registered User
    edited September 2008
    It reads Studio Series 575
  • defalgdefalg Registered User
    edited September 2008
    Thanks for the input, I was able to set the logic board while in the Studio Spot for the Studio color. Now when swapping it into the Studio color, it runs perfectly whith this card. Also, the card with the pan/tilt issue from the studiocolor appeares works perfect in the studio spot as well.

    et el,
    How come the card works fine in the studio spot?
  • defalgdefalg Registered User
    edited September 2008
    What about the IC chips for the p/t encoders, do you think maybe the studio color side is spent? I say studio color side because when that one board is switched back to the studio color the pan / tilt goes off about 15 deg each axis.

    all n all, thanks for your help.
  • defalgdefalg Registered User
    edited September 2008
    The one from the Studio Color, with the probs, is a "V 08"
    The one from the Studio Spot is a "R 13.0"


    Regards
  • defalgdefalg Registered User
    edited September 2008
    Thanks Chris, the up-load went smooth.
Sign In or Register to comment.