Saving to 'C'

Kiener01Kiener01 Registered User
Hello All,

I am fairly new to the WholeHog system and am using the Hog2PC Software on the Laptop to make some program modifications. I've taken the last 3 weeks or so extensivley learning the system and applying it to my job, where-as I have replaced a former co-worker of mine who made the original program.

I feel that I am come along way and have successfully created shows and ran them throughout the extensive hardware configuration. (USB -> WIDGET -> to DMX -> to Ethernet -> to Fiber -> 3000 foot run -> Back to Ethernet -> Back to DMX at 2 Final Destinations. Controlling 6 City-Colors & 2 City Beams

The issue at hand as nothing to due with any of the hardware (thank god, a mouse chewing through the Fiber would take out the whole system) but it is a simple matter of not being able to save any changes on the PC. It loads just fine when HOG2PC starts up, but it will not save. It looks for a Floppy Drive which the Laptop doesn't even have! I know this is something probably very simple.

Help anyone?!?? I am very nervous about losing the show, especially when it is constantly running every night in front of 30,000 people. I NEED TO BACK UP THE CHANGES! The Sooner the better.... :-)

THANKS!

-Brian

Comments

  • edited June 2008
    Hi Brian,

    The later versions of Hog 2PC, by default saves the show to the hard drive automaically every time the program closes, unless the user changes this setting. When you exit Hog 2PC, does a dialogue box open asking if you would ike to save the show?

    If you are using the latest version,3.4.4.123, the show file is saved to My Documents\Flying Pig Systems\Hog 2PC\Shows, unless change by the user.
    Check to see if the show folder is there.

    If you have any questions feel free to give me a call 512-836-2242 ext.1305

    Hope this helps,
    p
  • Kiener01Kiener01 Registered User
    edited June 2008
    Hi Paul,

    Thank you for your reply! Sorry for the delay in getting back with you. As I feared, I lost my show last night and had to start from scratch, not a big deal but I would certainly like to get to the bottome of this.

    I noticed that the file folder is under C:/SHOWS and the file name is "LIBRARY". I'm not sure if it this is the default location for this version of software or if this something that was changed in the past.

    Under "Change Show" the folder location is highlighted right there on the "C" drive and if I shut the program down, then open it back up. I am able to load the file from the hard drive. I just simply can not save, it still wants a floppy disc to save to.

    When I close HogPC it does ask me if I have saved the show before exiting.
    Juist on the side.. I love the software, it does a great job!! I just need to figure out why I can't save.

    Not sure what version of software I'm using, I'll have to continue to search for that.

    Thank You for your help thus far!!

    -Brian
  • edited June 2008
    Hi Brian,

    Sorry to hear you lost the show. I have lost work like that myself, and it is incredibly fustrating. When you launch Hog 2PC the first window that pops up should tell you what version you are using. Also in that window you should be able to browse to any location on your hard drive and right-click to create a new folder. When starting a new show you always want to create a new folder as this is where the show data is saved.

    Please make sure that you are running version 3.4.3.123. If you are not, it isn't a bad idea to reinstall using that software. This software should place that folder in "My Documents" as i stated above.

    Good luck.
    p
  • Kiener01Kiener01 Registered User
    edited June 2008
    Thanks Again,

    I will see what I can do...

    -Brian
  • Kiener01Kiener01 Registered User
    edited June 2008
    Ok, so I downloaded the most recent version of Hog2PC for the computer here but for some reason the Widget only has the link light on, no DMX Output. What do you guys think I'm doing wrong??
  • MitchMitch Registered User, HES Alumni
    edited July 2008
    If only the LINK LED is illuminating, the widget needs to be configured. Right click on the blue front panel and select CONFIG. You will be taken to a window with a pop down box for each DMX output. Press the arrow to the right of the word NONE and select the widget number in this box.
Sign In or Register to comment.