Console crashes

LeggyLeggy Registered User, Hog Beta
I've suffered a few complete crashes over the last few months.

Firstly I've had the console completely lock up, current output is maintained but nothing responds and the only way out is to reboot. Happened on a Hog 4 running 2.3.0

The other type is where I lose all the play buttons. Back buttons still work. If I hit any choose buttons I end up with multiple playbacks chosen with flashing blue LEDs but I can't play or release. Again the only way out is to reboot. I've seen this on a Hog 4 with both v2.1.0 and 2.3.0.

I don't know what caused either and I can't reproduce them. They've happened on different show files, and always mid show so it's been a mad scramble to recover.
Sorry, not my consoles so no log files either.

Comments

  • JontrincasJontrincas Registered User
    Exact same issue here running a Hog nano and a dell XPS machine! Pretty sure this is not a windows issue anymore HES!
  • Michael_GrahamMichael_Graham Registered User, Super Moderator, HES Staff
    Hello Leggy,

    Sorry to hear about your problems.
    We have heard of one other case of the multiple chosen buttons flashing and the play button not working.
    We have been looking for a repro but have yet to recreate this in our lab.
    I truly understand that when the desk goes down in mid-show the scramble that you go thru to get backup as quickly as you can and I hate to ask but if you could take that extra second to save the file it would be helpful.
    Can you send me your latest show file so I can load it and test with it?
    Can you also please tell me your network setup?
  • LeggyLeggy Registered User, Hog Beta
    When I can I will send you the show files Michael. One was an old Hog 3 show, but the other was a freshly programmed hog 4 show. First time there was no network, just using internal DP, second time it was a Hog 4, a Full Boar and two DP's networked.
    When I get a chance I'll try to repro, and if it does reoccur I'll get the log files.
    Sorry I can't help more right now.
  • LeggyLeggy Registered User, Hog Beta
    Just remembered something.
    The first time this happened to me, I kind of inherited it.
    The play buttons stopped working for the guy doing the act before me. He finished like that, I logged out of his show and loaded mine and still had the issue.
  • datadriverdatadriver Registered User, HES Staff
    We've fixed a crasher (desktop disappears) and a lockup (desktop unresponsive) for the upcoming 2.5 release.
  • joolsmeisterjoolsmeister Registered User
    I've just had this happen to me. no response from play buttons and couldnt release cuelists.....point to note is that some of my cuelist labels on the main touchscreen had a blue chevron through them. its done it 4 times so far today and really starting to get to be a pain


    any solutions to this problem that doesnt seem to have been fixed????
  • stevejardenstevejarden Registered User
    I have had this happen quite a few times also and the latest a few weeks back on my full boar 4 just after fresh install of ver 3 and it was a new show file.
  • Michael_GrahamMichael_Graham Registered User, Super Moderator, HES Staff
    Are you using the Directories to trigger list/scenes? It sounds like a virtual choose key is getting held down.
    We are currently working on a fix for this and it will be included in the upcoming 3.1.0.
    We hope to have 3.1.0 ready in the next few weeks.
  • joolsmeisterjoolsmeister Registered User
    Hi Micheal..... I think you may have hit the nail on the head

    The problem seems to come from exactly that. However it is a bug and here is how....
    Sometimes I would release a cuelist from the Cuelist directory window and in doing so sometimes it would give me the label options. ON other times it would release but the Cuelist button on the directory would be dimmed as though I was still pressing it. WOrk around was to select a free directory button to release the virtual button press. Is this maybe due to the duration you keep the virtual button pressed for?
    Defo needs looked at. Its caused me major headaches the past few weeks....
  • JontrincasJontrincas Registered User
    Snap ^^ . Nearly every show for the past year this has happened to me. Looking forward to this being over with 3.1.0!
Sign In or Register to comment.