Roadhog Fullboard Crashing

kristianidarkristianidar Registered User
Hi!

Im sys tech on a rental job for a company and in 2 days the roadhog has crashed twice anyone with the same experience?
and maby tricks to fix it?



Thanks guys!

Comments

  • MLorenzMLorenz Registered User, Hog Beta
    edited July 2013
    In what state?
    What did crash?
    Desktop process?
    DP process?
    software version...

    any external Hardware, like DPs, Wings etc

    To help we need more infos
  • kristianidarkristianidar Registered User
    edited July 2013
    MLorenz wrote: »
    In what state?
    What did crash?
    Desktop process?
    DP process?
    software version...

    any external Hardware, like DPs, Wings etc

    To help we need more infos

    Here`s more information.


    The board is standing inside in a good environment.
    The whole board "locked it self " so whatever i touch it doesn't react.

    The board is currently used in a "live" setting so Pallets is used a lot.
  • MLorenzMLorenz Registered User, Hog Beta
    edited July 2013
    when it happens:

    is the desk outputting DMX?
    are the playbacks working?

    Which software are you on?

    If it happens again:
    press: pig + open + backspace
    this opens the task manager, see if a process is crashed or not responding?
    probably desktop crashed, right click and restart
  • kristianidarkristianidar Registered User
    edited July 2013
    MLorenz wrote: »
    when it happens:

    is the desk outputting DMX?
    are the playbacks working?

    Which software are you on?

    If it happens again:
    press: pig + open + backspace
    this opens the task manager, see if a process is crashed or not responding?
    probably desktop crashed, right click and restart

    the faders are working, only those who are HTP.
    ill check the software after the "first show"
    the desk is not outputting new dmx information, so its holding on too the latest commands or cues.

    ill try pig + open + backspace after the show.
  • kristianidarkristianidar Registered User
    edited July 2013
    2046 mb ram

    its currently using v3.2.1 B3186
  • MLorenzMLorenz Registered User, Hog Beta
    edited July 2013
    after the show it is useless with pic open backspace...
    you must try at the moment of the crash

    3.2.1 is a bit old... 3.2.6 is the actual version...
    do a upgrade and see if it happens again
  • kristianidarkristianidar Registered User
    edited July 2013
    MLorenz wrote: »
    after the show it is useless with pic open backspace...
    you must try at the moment of the crash

    3.2.1 is a bit old... 3.2.6 is the actual version...
    do a upgrade and see if it happens again

    Well Thanks!

    I will try the software update.

    did try it at the moment when it crashed, and it did not react.
  • MLorenzMLorenz Registered User, Hog Beta
    edited July 2013
    Would go for a full install with the latest XPe version.
  • Marty PostmaMarty Postma Registered User
    edited July 2013
    MLorenz wrote: »
    Would go for a full install with the latest XPe version.

    Yes, do the current full install (after backing up your showfiles externally since this will wipe the HDD clean on the console).
    There were some bugs in earlier software that could potentially cause this when the trackball is in the "blue" position mode.
    The newest software has this big fixed.

    Hope this helps. :)
Sign In or Register to comment.