Robe 1200 LED tips.

ACCPIG3ACCPIG3 Registered User
Hi All, We have just received our first shipment of Robin 1200 LEDS, I am putting together a show for next week and playing around with Mode1. patched and working no worries, got it to do most things i want it to but am having great difficulty trying to get the outer ring to go white and strobe whilst say the blue remains on the rest of the rings not strobing. kind of want the looks in lists to continue doing what ever in whatever col, then do strobe stabs thru the col on the fly from the programmer using blind or highlight or something like that to execute.. kinda got it happening with a white step effect of sorts.. Any guidence to where i am going wrong would be greatly appreciated.. on a on a RHFB. Cheers, Benny..

Comments

  • Hugovd89Hugovd89 Registered User
    edited June 2012
    Why not use 2 masters 1 with your standard (colour) cue's and 1 with your strobe cue's.

    set the standard cuelist to "persist on override"

    and your strobe cuelist to "IPCB" and give it a higher priority.


    I'm not sure if this is what your where looking for?
  • MLorenzMLorenz Registered User, Hog Beta
    edited June 2012
    under "enable" you find options to change the strobe modes

    module 3 on and module 3 off....
    not sure how the rings are numbered

    maybe this helps
    otherwise i would put a very fast intensity effect (step) on this ring.
  • ACCPIG3ACCPIG3 Registered User
    edited June 2012
    Hugovd89 wrote: »
    Why not use 2 masters 1 with your standard (colour) cue's and 1 with your strobe cue's.

    set the standard cuelist to "persist on override"

    and your strobe cuelist to "IPCB" and give it a higher priority.


    I'm not sure if this is what your where looking for?

    Thanks for the Tip.. I would do something like that if i had wings, But the main problem with this option is that the strobe in the Lib i have strobes all the rings at once, and from what i can work out you can't strobe just one ring, also we have no wings so faders are very precious.. But for now maybe fast effect will have to do.. Hopefully one day we shal have the wings.. cheers..
  • ACCPIG3ACCPIG3 Registered User
    edited June 2012
    MLorenz wrote: »
    under "enable" you find options to change the strobe modes

    module 3 on and module 3 off....
    not sure how the rings are numbered

    maybe this helps
    otherwise i would put a very fast intensity effect (step) on this ring.
    Hi Marc, thanks for the reply, will have a go tomorrow and see if i can get just one ring to strobe. Currently all i can get happening is all rings at once, still a little confused with the multiple 6 part lib for 1 fixture... the Iwhite step effect works ok but am strugling getting it to be constant and even strobing at high speed but figure that just means more playing around with the effect.. cheers, Benny..
  • MLorenzMLorenz Registered User, Hog Beta
    edited June 2012
    what you could try:

    dont use the Iwhite, set them to white with colour and then put on the intensity of that cell the effect.
    attached a screenshot, i have robe 600 LED at the moment in this patch, put the dmx-chart is the same, you only have 4 cells with the 1200
  • MLorenzMLorenz Registered User, Hog Beta
    edited June 2012
    Just checked the DMX-Chart of the 1200
    If you enable the Zone 3 Strobe Mode only, then only the outer ring should strobe.
    You have to set the strobe then in beam fixture of the 1200 split-fixtures
  • ACCPIG3ACCPIG3 Registered User
    edited June 2012
    MLorenz wrote: »
    Just checked the DMX-Chart of the 1200
    If you enable the Zone 3 Strobe Mode only, then only the outer ring should strobe.
    You have to set the strobe then in beam fixture of the 1200 split-fixtures
    Ahhh!! Thanks heaps for that Marc, sounds like this is where i was going wrong, will give that a go today.
    Thanks again..
    Benny..
Sign In or Register to comment.