Studio Spot 250, sticky gobo wheele

MattLWMattLW Registered User
edited June 2012 in HES Automated Lighting
Hi,

I've got a Studio Spot 250 that's coming up with a rotating gobo wheel error when it starts up. The wheel still spins but noticeably slower than the others.

I'm assuming thats most likley going to be some dirt in the bearings on the main cog? Any advise on cleaning/fixing this sort of issue?

Cheers

Matt

Comments

  • Woodj32177Woodj32177 Registered User
    edited April 2012
    Probably the motor,
    Turn the motor when the fixture is off, and see if it feels tight.
  • MattLWMattLW Registered User
    edited April 2012
    Woodj32177;60239 said:
    Probably the motor,
    Turn the motor when the fixture is off, and see if it feels tight.
    Hoping that wasn't likely going to be the culprit. I'm assuming that would be a motor replacement in that case?

    I'll report back next time I go over to the unit and get a chance to have a look at that.

    Cheers

    Matt
  • Woodj32177Woodj32177 Registered User
    edited April 2012
    Yep,
    motor replacement,
    They are cheap though...
  • daniel_pdaniel_p Registered User
    edited June 2012
    Where can you purchase a motors for a Studio Spot 250?
  • Woodj32177Woodj32177 Registered User
    edited June 2012
    lightparts.com
    or your local high end dealer
  • AndreAndre Registered User
    edited June 2012
    Hello Daniel,
    for spare parts in Europe, you can contact us as we are the European Service Center for High End Systems.
    We usually have all types of motors in stock.
    Cheers
Sign In or Register to comment.