Stumped by problem

techdirtechdir Registered User
edited March 2012 in HES Automated Lighting
I'm having a weird problem with two technobeams right now.

The Gobo rotator is spinning with pan. I've swapped out motor chips on all four and the problem persists. The problem doesn't go the other way (pan moves when gobo rotator is on)

Anyone have any guesses as to what is going on?

The boards are new boards, V 1.5

Comments

  • ChrisTallChrisTall Registered User, DL Beta
    edited March 2012
    Two technos out of how many you have?

    When you say spin, do they match the pan movement with their rotation?
    As in, when you pan back and forth they also rotate back and forth?
  • techdirtechdir Registered User
    edited March 2012
    Have eight of them; only two show this problem; recent purchases too, so they came in with this issue.

    Yes, motor speed and movement is consistent, cw/ccw as well as speed.
  • Woodj32177Woodj32177 Registered User
    edited March 2012
    Thats how technobeams work.
    They always spin the gobos with pan.

    Does gobo rotate work on the fixtures that are not showing this issue?

    Or perhaps a different software version?
  • ChrisTallChrisTall Registered User, DL Beta
    edited March 2012
    I agree Joshua.
    That's what I was getting at in my first post.
    Unfortunately, he's saying it's only happening on two units.

    I haven't worked with Technos in a long time.
    Do the newer ones have a mode setting to make the Gobo track it's rotate with Pan?

    Tom, are you familiar with what we are talking about?
    It is an inherent effect of all moving mirror fixtures that the Gobo appears to rotate as you Pan. But it really isn't.

    For example, every degree of Pan equals 1 degree of apparent gobo rotate.
Sign In or Register to comment.