New to DL3

vigsovigso Registered User
edited February 2011 in DL.3/DL.2
Hi..

We have just purchaed 4 pcs. DL3.. im now intrested in hearing for poeple there have some tips og triks when programming.. im using Hog3 consol..

Any body there cant help wiht the collage generator ? :confused:
I need to make a 1 x 4 Picture..

Thanks

Comments

  • Abbe RPM Digital LightingAbbe RPM Digital Lighting Registered User
    edited February 2011
    Hi There,

    Glad to hear more DL3 in the closer areas of Nordic.
    First it would be interessting to hear who sold them to you, and how old they are. If they are not new, they will most certainly benefit from a Software upgrade to the V2 Software released after summer. Just connect your Laptop and use the CMA you find here:
    http://www.highend.com/support/digital_lighting/DL2andAxonSoftwareUpgrades.asp

    And there is several easy start up guides on the support site, one of them you find here:
    http://www.highend.com/support/digital_lighting/dl2supportguide/Collage-generator/dl2-collage-console-setup.asp

    Also see the Video:
    http://www.highend.com/creative/splash/collageGeneratorSplash.html

    I think the procedure is very well described in the manual too, but a few small tips when you are new to the DL3:
    - You need to take up the brightness of Motion AND Global AND Layer to see a output
    - The Modifiers for the Collage is under the Color Parameters, where the first modifiers are under CMY
    - You should use the Effect Enhanced Collage for a straight 2 x 2 collage

    Hope it works out, i am sure that all the well seasoned DL2/3 users here will give you a good deal of tips and tricks

    if you have any direct questions or problems you can contact me at:
    abbe.westerlundh@barco.com
  • vigsovigso Registered User
    edited February 2011
    HI Abbe..

    Thanks for the reply ;o)
    it is 4 used pcs. from ACLighting.. the softwaer is 1.5.0.2009 so i think i will upgrade them tp the newest..

    Thanks.. ;o)
  • Marty PostmaMarty Postma Registered User
    edited February 2011
    When you go to v2 try to always run them off ArtNet instead of DMX 5-pin since they will jump to 480 channels per fixture with all 9 layers in use....so in other words one unverse per fixture. So DP-8000 or Full Boar is going to be essential. And since you can assign the IP range of the ArtNet to anything wil Hog-3 you won't need a DHCP router as with some other consoles.

    For numbering try to do this.
    All Motions: 1-4
    All Globals: 11-14
    GFX-1s: 101-104
    GFX-2: 201-204
    etc....thru 901-904

    It is a bit harder to patch this way since you have to enter each number, but ultimately this will make it easy to select fixture ranges from the keypad as well as groups.

    If you get "lost" in what you are doing the Control Mode "9 in 1" from the Global fixture is a great way to see what is going in each layer as well as Global output.

    Hope this helps. :)
  • vigsovigso Registered User
    edited February 2011
    HI Marty

    Thanks, that makes sens.. ;o)..

    Is it posible to have 1 DL to use the camera and another to projekt it.?. wiht out any ohter cabeling.. ?
  • Abbe RPM Digital LightingAbbe RPM Digital Lighting Registered User
    edited February 2011
    Hi Christian,

    You will need wiring between units for that. You can even daisy chain units with SDI (Coax) from one to the other and have 3 do a Collage of the camera feed from the first.
  • vigsovigso Registered User
    edited February 2011
    Any body no if it posible to se Thumbmails (msex) from DL3 to Chsmsys Consol ? ;o) ?
  • SBlairSBlair Registered User, HES Alumni
    edited February 2011
    Christian,

    This is not currently supported in DL.3. It's something we are investigating for the future though.
  • vigsovigso Registered User
    edited February 2011
    Hi Scott..

    Thanks.. How aboudt the Axon Media server ?
  • SBlairSBlair Registered User, HES Alumni
    edited February 2011
    It's not in any of our products yet.
Sign In or Register to comment.