Group master bug

mikeyraymikeyray Registered User
Mikey ray25/9
v 2826
roadhog FB with RH wing:

artnet visual mac
I have a show that one wing has group masters turned up to a show that only had one wing so i enabled the wing to be the one with the group masters then deleted them , I then turned it back to my other playback wing with cues on.
problem was when i selected fixtures that had group masters and hit Full i had no output , backed up the show then reloaded and all was fine
tried it twice to make sure and same results
mikey

Comments

  • cmuenchowcmuenchow Registered User, Administrator, HES Staff
    edited September 2010
    I am not sure I completely understand your repro on this one. Can you list this out in steps. I am confused if you deleted the masters from the show, switched the playback bar assignment, or just deleted the groups from the masters?
  • mikeyraymikeyray Registered User
    edited September 2010
    ok
    load show set playback 3 to the wing plugged in (pb 3 has group masters)
    hold delete and press the choose buttons of all the group masters
    set playback 1 to connected wing (PB1 has cues)
    select spot group hit full nothing happens
    back up show , log out and load the back up
    all is fine except I still get no out put from 6 dimmer channels so I patched around it
  • cmuenchowcmuenchow Registered User, Administrator, HES Staff
    edited September 2010
    I am not able to reproduce this here in the lab. Can you please upload your show file to me at upload.highend.com
  • mikeyraymikeyray Registered User
    edited September 2010
    I have sent both shows
  • MayliMayli Registered User, DL Beta, Hog Beta
    edited September 2010
    Hy Mike,

    Are the faders before you delete the groups up or down?
    If the faders are down and you delete the group from the fader, the level of the groupmaster is zero and so you will not get an output from the fixtures that are in the groups.

    Maybe this helps

    greets Mayli
  • mikeyraymikeyray Registered User
    edited September 2010
    that could be it
    doesnt really make sense though as the master has been deleted so its level shouldnt exist any more
    mikey
  • cmuenchowcmuenchow Registered User, Administrator, HES Staff
    edited September 2010
    What were the names of the show files?
  • MayliMayli Registered User, DL Beta, Hog Beta
    edited September 2010
    It is just a point of view. It is the same, when you do this with a List or a scene.
    I noticed that too, but i didn't really care about it.

    Greets Mayli
  • mikeyraymikeyray Registered User
    edited October 2010
    Right
    so today I did the ''put all the group masters at full'' trick then deleted the masters
    and I have the same issue , when i bring up the group master it brings up channels so i patched round it , working fine .
    saved show logged off and loaded newly saved show and the problem came back , put the group master up and channels come on with no other cue running
    this is really starting to get to me as these channels are a major part of my show and im unable to use them
    not happy!!!!!!!
  • cmuenchowcmuenchow Registered User, Administrator, HES Staff
    edited October 2010
    Mikey,

    What were the names of the show files? The Guetta show files?
  • mikeyraymikeyray Registered User
    edited October 2010
    That's the ones chris
  • mikeyraymikeyray Registered User
    edited October 2010
    I will send you my BEP show now as well its called
    Guetta BEP sh0ow
    on wing 1 fader 7 is the group master thats causing me hell
    mikey
  • mikeyraymikeyray Registered User
    edited October 2010
    keep getting this error though

    ''ERROR: Operation Cancelled. Unknown Error- Ensure no File Exceeds 50 MB Size Limit.''

    its only 3.7 mb

    then get this

    ''ERROR: Operation Cancelled. guetta bep sh0ow.hog3.tar.gz Already Exists. Please Rename File and Try Again.''

    can you let me know you have recieved this please
    mikey
  • cmuenchowcmuenchow Registered User, Administrator, HES Staff
    edited October 2010
    Got the show file. Don't know what's going on with our upload server theses days. It seems to be lying to people about the file size and stuff but I did get the show file.

    I think the chaos you are experiencing is probably stemming from the fact that the group exists on both the template and page 1 so I think when you delete the group off the template it is reverting to the stored fader level as set by master 10, playback bar 2 on page 1.
  • mikeyraymikeyray Registered User
    edited October 2010
    ok i see that never new it was there
    but the channels that are coming up are only half the group ??
    will test tomorrow when back on site for show
    heres hoping
  • cormacjackcormacjack Registered User, DL Beta
    edited October 2010
    Mikey,
    Watch out for HTP lists on expansion wings.
    If you do a show with a wing and then the next one without you can end up with HTP faders refusing to play or staying on.

    C
  • mikeyraymikeyray Registered User
    edited October 2010
    yeah had that one already carrying my own wing as a result
    cheers Cormac hope your well
    Mikey
  • mikeyraymikeyray Registered User
    edited October 2010
    Hi chris
    That seems to have fixed just in time before I lost all my hair
    Thanks for your time on this
    Mikey
Sign In or Register to comment.