DL2 Head Control Board

jksorgjksorg Registered User, Hog Beta
edited October 2013 in DL.3/DL.2
Good day! I have a brand new head control board I went to install on a DL2 fixture. When I power up the fixture, the head portion of the fixture does not initialize and the green Status light on the board and the one on the enclosure just blink.

Is there a problem with the board or does it need a firmware download?

Any suggestions are greatly appreciated. Thanks and take care!

Comments

  • schiefelsschiefels Registered User, HES Alumni
    edited August 2010
    Hi Kevin,

    With a brand new card like you have, it needs to update its firmware. This process happens automatically once the computer in the server has booted. You will need to power up the fixture (it will not home), allow the computer to boot (this will take ~2 minutes) and you should see a progress dialog come up on the menu of the fixture stating that it is doing a firmware update. This whole process will take a few minutes, and it will home when it is finished.

    Also, because you have a brand new card, make sure to run Projector Defaults once the firmware upload is done. The head card stores the projector type, so since you have a new one, it will not know what kind of projector is installed in the fixture. The projector detection happens during the Projector Defaults routine.

    Hope this helps. Let me know if you have any other questions.

    Thanks,
  • jksorgjksorg Registered User, Hog Beta
    edited August 2010
    Hi Matt! I finally got the board loaded into a spare fixture this morning. It does try to start the firmware upgrade process. Once it finishes, the screen goes dark and the status light continues to blink. Is there something else I should be doing as well? Thanks for all the support. Take care!
  • Michael_GrahamMichael_Graham Registered User, Super Moderator, HES Staff
    edited August 2010
    Kevin

    When you installed the board and powered the fixture on were you controling the fixture with Art-net or DMX?
    Sometimes the Firmware will fail if you only have art-net going to the fixture.
    Did the menu say success once the firmware process was complete?
  • jksorgjksorg Registered User, Hog Beta
    edited August 2010
    Hi Michael! The unit is being used in DMX mode. The menu did not say success. It gets to the end of the progress bar and then the screen goes black before I will see the Success. Let me know. Thanks and take care!
  • alabdalabd Registered User
    edited October 2013
    how can i make a hard reset to fixture dl2?
    thanks
Sign In or Register to comment.