DL2 loss of Motor Control for iris/focus/zoom

gr8flredgr8flred Registered User
edited May 2010 in DL.3/DL.2
Good morning.

I have inherited 2 Dl2s on this current tour that have just recieved new head cards (for reasons unknown.) I have power on the motors but no control of iris/focus or zoom. Running xpe2.0 with 1.5.4 software. I have checkd all connections, calibrated motors & rolled firmware back to 1.5.2 but I have had no luck. If it helps - anytime I home any of these three functions, the pan & tilt home instead. Not sure if that is normal.

Any ideas?????

Cheers
Jabba

Comments

  • schiefelsschiefels Registered User, HES Alumni
    edited May 2010
    Jabba,

    If the head cards are new, chances are you need to run "Projector Defaults". The reason for this is that the projector type (there are several possible, as the DL.2/DL.3 run on the same software and there is a possible 3 models to choose from) is stored in the head card, and if the card is replaced the unit no longer knows which type of projector it has. Because of this, you lose Zoom/Focus/Iris control.

    The Projector Defaults routine detects which type of projector is installed in the fixture. If you go into the Set -> Projector Tab on the menu, at the bottom there is a button to run the Projector Defaults. Press this once or twice and wait a bit. It will make several changes on the projector, and then you should see the fixture home. When it homes, it has detected the new projector and you should have zoom/focus/iris control back.

    Give it a try and let us know what happens.
  • gr8flredgr8flred Registered User
    edited May 2010
    Matt.

    Sorry for the delayed response. Trucks were traveling and internet access blah blah. The "projector defaults" worked. I knew it had to be something software related but I just couldn't find it. Please let Joe know as I had spoken to him 4 days ago as we tried to sort it.

    Cheers
    Jabba
    currently in Australia
  • schiefelsschiefels Registered User, HES Alumni
    edited May 2010
    Glad to hear that it worked for you and it was something simple!
Sign In or Register to comment.